حساسیت پوستی چیه؟ | بررسی همه علائم و علت و درمان حساسیت پوستی
حساسیت پوستی
همهی ما تو زندگیمون شاید با انواع مشکلات پوستی مواجه شده باشیم که یکی از رایجترین اونها حساسیت پوستی هست. حساسیت پوستی به حالتی گفته میشه که پوست ما به دلایل مختلفی دچار واکنشهای ناخوشایند مثل خارش، قرمزی و تورم بشه. تو این مقاله قراره درباره انواع حساسیتهای پوستی، علائمشون، دلایل بروز و راههای درمان خونهای صحبت کنیم تا اگه خدای نکرده شما یا کسی که میشناسید به این مشکل دچار شد، بدونید باید چیکار کنید.
علائم حساسیت پوستی | درمان خانگی حساسیت پوستی
انواع حساسیتهای پوستی
همهی ما ممکنه تو زندگیمون با انواع و اقسام حساسیتهای پوستی مواجه بشیم. کودکان و بزرگسالان هر دو میتونن این مشکلات رو تجربه کنن. یکی از دلایل عمدهی بروز این حساسیتها، آلرژی هست. حساسیتهای پوستی معمولا به صورت قرمز ظاهر میشن، اما ممکنه روی پوستهای تیرهتر به رنگهای بنفش، خاکستری یا حتی سفید دیده بشن. حساسیتهای پوستی رو میتونیم بر اساس منبع و دلیل بروز، محل ظاهر شدن، شدت و نوعشون دستهبندی کنیم. معمولا برای تشخیص نوع حساسیت پوستی، از عکسها استفاده میشه تا به راحتی بتونیم نوع و شدت مشکل رو تشخیص بدیم.
علائم حساسیت پوستی
وقتی صحبت از حساسیت پوستی میشه، علائم مختلفی به ذهن میاد. رایجترین علائم حساسیت پوستی شامل راش، خارش پوست، قرمزی، تورم، برآمدگیهای جوشمانند و پوست ترکخورده هستن. این علائم معمولا در اکثر حساسیتهای پوستی دیده میشن، اما ممکنه تفاوتهایی هم وجود داشته باشه که به تشخیص دقیقتر کمک کنه. علاوه بر اینها، گاهی ممکنه علائم دیگهای مثل مشکلات تنفسی، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، تنگینفس و حتی شوک آنافیلاکسی هم بروز کنه که باید خیلی جدی گرفته بشن.
علت حساسیت پوستی
دلایل زیادی میتونن باعث بروز حساسیتهای پوستی بشن. بعضی از این دلایل شامل مصرف داروها، برخورد با مواد آلرژن، بیماریهای خودایمنی، حساسیتهای غذایی، بیماریها و عفونتهای ویروسی و باکتریایی، استفاده از لباسهای خاص و حتی برخی گیاهان مثل پیچک سمی هستن. علاوه بر اینها، مواد شیمیایی، لاتکس، بعضی داروها مثل آنتیبیوتیکها و عفونتهای قارچی و انگلی هم میتونن باعث بروز حساسیت پوستی بشن.
درمان خانگی حساسیت پوستی
علاوه بر درمانهای دارویی که توسط پزشکان تجویز میشه، میتونیم از روشهای درمان خانگی هم برای کنترل و مدیریت حساسیتهای پوستی استفاده کنیم. یکی از این روشها استفاده از بلغور جو دوسر هست که خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی داره و میتونه خارش پوست رو تسکین بده. جوششیرین هم میتونه عدم تعادل pH پوست رو برطرف کنه و به عنوان یک ضدالتهاب عمل کنه.
پزشکان طب سنتی هم توصیه میکنن از گیاهانی مثل آلوئهورا، عصاره برگ خرمالو، ریحان، بابونه، گشنیز و گل همیشهبهار برای درمان آلرژیهای پوستی استفاده کنیم. مصرف آب زیاد برای حفظ رطوبت پوست و استفاده از کرمهای مرطوبکننده هم خیلی کمککننده هستن. همچنین دوشگرفتن با آب ولرم و استفاده از روغن نارگیل برای مرطوب نگه داشتن پوست هم توصیه میشه.
نتیجهگیری
حساسیت پوستی یک مشکل رایج ولی قابل مدیریت هست. اگه به علائم و دلایل بروز این حساسیتها آگاهی داشته باشیم، میتونیم به راحتی با این مشکل مقابله کنیم. مهمترین نکته اینه که همیشه به پوست خودمون توجه کنیم و اگه علائمی مثل خارش، قرمزی و تورم دیدیم، سریعاً به پزشک مراجعه کنیم تا تشخیص دقیق و درمان مناسب رو دریافت کنیم. از طرفی، استفاده از روشهای درمان خانگی هم میتونه به ما کمک کنه تا این مشکل رو بهتر مدیریت کنیم. امیدوارم با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی رو به دست آورده باشید و بتونید در صورت نیاز، ازشون استفاده کنید.
مطالب جذاب از سراسر وب
- دیزاین ناخن ستاره ای | 10 مدل ناخن پینترستی با تم فانتزی! +عکس
- گوشیهای جدید TCL 60 | قیمت اقتصادی، امکانات پرچمدار!
- طرز تهیه کباب دیگی مشهدی و برنج مجلسی با طعم عالی + نکات مهم
- ساعت رومیزی مینیمال فقط یه ترند نیست با ساعت رومیزی مینیمال میشه یه سبک زندگی ساخت
- دستسازه های فلزی با طراحیهای منحصر به فرد که میتوانند فضای شما را شیکتر و خاصتر کنند
- با چوب لباسی فانتزیهای جدید و خاص دیگه لباسهاتو قایم نکن چون خودشون دکورن
- قاب شیشه ای دخترانه از اون مدلهاییـه که هم محافظه هم حسابی خوشگل و ترند
- دستبند بافتنی دخترونه خاص؛ ۱۵ ایده منحصر بهفرد که همه عاشقشون میشن
- اگه دنبال انواع تزیین نیمرو صبحانه خاص میگردی این مقاله جذاب رو از دست نده!
- انواع مدل شلوار جین دخترونه با رنگ و فرم متفاوت که باید یه دونهاش تو کمدت باشه
- میز فانتزی جذاب با فرمهای عجیب و الهامگرفته از حیوانات
- کامپیوتر زنده؟ | با اولین کامپیوتر بیولوژیکی آشنا شوید!