دلیل شکستگی ناخن چیه؟ | چند نکته ساده اما مهم و کاربردی

شکستگی ناخن

قرص برای جلوگیری از شکستن ناخن

یکی از مشکلات رایجی که خیلی از ما باهاش مواجه می‌شیم، شکستگی ناخن‌هاست. شاید این سوال براتون پیش بیاد که دلیل شکستن ناخن چیه؟ در ادامه، به بررسی دلایل مختلفی که باعث می‌شه ناخن‌هامون بشکنه، می‌پردازیم.

عدم استفاده از مکمل‌های غذایی | مرطوب شدن ناخن

جویدن ناخن

جویدن ناخن یه عادت مخربه که هم روی زیبایی ناخن‌ها تاثیر منفی می‌ذاره و هم می‌تونه سلامت عمومی بدن رو تحت تاثیر قرار بده. وقتی ناخن‌هامون رو می‌جویم، رطوبت زیادی به بافت ناخن نفوذ می‌کنه و باعث سست شدن اون می‌شه. این رفتار مخرب اگه ادامه پیدا کنه، ممکنه ناخن‌ها بشکنن. بنابراین، اولین دلیلی که باعث شکستن ناخن‌ها می‌شه، همین عادت جویدن ناخنه که می‌تونیم با کنترل خودمون ازش جلوگیری کنیم.

 علت شکستن ناخن کمبود کدام ویتامین است

مرطوب شدن ناخن

رطوبت زیاد هم یکی از عوامل مهم شکستن ناخنه. وقتی ناخن‌ها رطوبت زیادی جذب می‌کنن، بافتشون سست می‌شه و این باعث می‌شه که شکننده بشن. این مشکل بیشتر در افرادی دیده می‌شه که شغل‌هایی مثل شناگری یا غواصی دارن، چون این افراد مدام با آب سروکار دارن. همچنین، کسانی که در طول روز چندین بار دست‌هاشون رو با آب و صابون می‌شورن، بیشتر در معرض شکستن ناخن هستن. بنابراین، بهتره تا جای ممکن از مرطوب شدن زیاد ناخن‌ها جلوگیری کنیم.

افزایش سن

بعضی از دلایل شکستن ناخن قابل کنترل نیستن، مثل افزایش سن. با بالا رفتن سن، ناخن‌ها نازک‌تر و خشک‌تر می‌شن و حتی با ضربات کوچک ممکنه بشکنن. اما با مصرف مکمل‌های تجویز شده توسط پزشک می‌تونیم استحکام ناخن‌ها رو بیشتر کنیم. بنابراین، در این موارد باید بیشتر به تغذیه و مکمل‌های غذایی توجه کنیم تا ناخن‌هامون قوی‌تر بشن.

استفاده طولانی مدت از لاک

استفاده مکرر از لاک ناخن، کاشت ناخن و یا ناخن‌های مصنوعی هم می‌تونه باعث شکستن ناخن بشه. مواد شیمیایی موجود در این محصولات باعث ضعیف شدن بافت ناخن می‌شن و اگه به طور مداوم ازشون استفاده کنیم، باید انتظار شکستن ناخن‌ها رو داشته باشیم. پس بهتره مصرف این محصولات رو به حداقل برسونیم یا از محصولات با کیفیت بالا استفاده کنیم.

خشک بودن دست و ناخن‌ها

خشک بودن دست‌ها و ناخن‌ها هم یکی دیگه از دلایل شکستن ناخن‌هاست. اگه از کرم‌ها و لوسیون‌های مرطوب‌کننده استفاده نکنیم، ناخن‌ها خشک و شکننده می‌شن. بنابراین، استفاده از مرطوب‌کننده‌ها می‌تونه به حفظ سلامت و استحکام ناخن‌ها کمک کنه.

تایپ کردن و پیامک فرستادن

استفاده از نوک ناخن‌ها برای تایپ کردن و پیامک فرستادن هم می‌تونه باعث شکنندگی ناخن‌ها بشه. فشار زیادی که به ناخن‌ها وارد می‌شه، باعث لب پر شدن و تضعیف پوشش ناخن‌ها می‌شه و در نهایت، ناخن‌ها شکننده می‌شن. پس بهتره موقع تایپ کردن یا پیامک فرستادن از نوک انگشت‌ها به جای نوک ناخن‌ها استفاده کنیم.

مکمل‌های غذایی

تغذیه مناسب نقش بسیار مهمی در سلامت ناخن‌ها داره. مصرف کافی کلسیم، پروتئین، املاح معدنی و مواد چرب می‌تونه میزان شکنندگی ناخن‌ها رو به میزان زیادی کاهش بده. مثلا، مصرف ۲٫۵ میلی‌گرم ویتامین B در روز، بعد از ۶ تا ۹ ماه، استحکام ناخن‌ها رو افزایش می‌ده و از شکنندگی ناخن‌ها کم می‌کنه. پس بهتره توی رژیم غذاییمون به این مواد توجه بیشتری داشته باشیم.

درمان شکستن ناخن دست از وسط

یائسگی و سالخوردگی

در دوران یائسگی، نوسانات هورمونی و کاهش سطح استروژن می‌تونه باعث خشکی و شکنندگی ناخن‌ها بشه. استروژن مسئول تنظیم تعادل آب در بدن ماست و با کاهشش، ناخن‌ها هم تحت تاثیر قرار می‌گیرن. برای مقابله با این مشکل، باید به تغذیه مناسب و مصرف مکمل‌ها توجه کنیم.

نتیجه‌گیری

شکستن ناخن‌ها می‌تونه دلایل مختلفی داشته باشه که بعضی از اونا قابل کنترل و بعضی دیگه غیرقابل کنترله. عادت‌های نادرست مثل جویدن ناخن، مرطوب شدن زیاد، استفاده مداوم از لاک و ناخن‌های مصنوعی، و حتی تایپ کردن با نوک ناخن‌ها می‌تونن باعث شکستن ناخن‌ها بشن. همچنین، افزایش سن و تغییرات هورمونی هم می‌تونن در این موضوع تاثیر داشته باشن. اما با رعایت نکاتی مثل استفاده از کرم‌ها و لوسیون‌های مرطوب‌کننده، تغذیه مناسب و مصرف مکمل‌ها می‌تونیم به حفظ سلامت و استحکام ناخن‌ها کمک کنیم. پس بیایید با تغییر عادت‌ها و مراقبت بیشتر از ناخن‌هامون، از شکستن اون‌ها جلوگیری کنیم.

همچنین بخوانید:  مدل ساعت دخترانه زیبا | مناسب استایل شما
تاریخ انتشار: چهارشنبه 2 خرداد 1403
Loading more posts...
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مجله روز اول و لینک مستقیم بلا مانع است. تمامی تصاویر از سطح اینترنت جمع‌آوری شده‌اند. برای حذف تصاویر با ایدی تلگرام @siz_dah ارتباط برقرار کنید.